• На Tor му е потребно часовникот (со вашата временска зона) на вашиот систем да биде наместен на точно време.

 • Антивирусната заштита и заштитата од злонамерен софтвер ги блокира корисниците да пристапат на Tor Browser. Понекогаш овие исто така појавуваат грешни позитивни резултати за злонамерен софтвер или ранливости. Можете да прочитате повеќе за ова на нашиот Портал за Поддршка. Следниот антивирусен и софтвер за заштитен ѕид е познато дека прави конфликт со Tor и можеби треба да биде привремено оневозможен:

  • Webroot SecureAnywhere
  • Kaspersky Internet Security 2012
  • Sophos Antivirus за Mac
  • Microsoft Security Essentials
  • Avast Антивирус
 • VPN исто така се трудат да го попречуваат Tor и треба да бидат оневозможени. Ние исто така не препорачуваме користење на VPN и Tor заедно освен доколку сте напреден корисник кој знае да ги конфигурира и двете на начин што нема да ја компромитираат вашата приватност. Можете да најдете подетални информации за Tor + VPN на нашата wiki.

 • Видеата кои бараат Adobe Flash се недостапни. Flash е оневозможен од безбедносни причини.

 • Tor не може да користи мост ако има поставено прокси.

 • Tor Browser пакетот е со датум од 01 јануари, 2000, 00:00:00 Координирано Универзално Време. Ова е за да се осигури дека секоја градба на софтвер е точно репродуцирачка.

 • Проблеми со поставувањето на Tor Browser за ваш основен прелистувач.

 • Ако Tor Browser работел претходно и сега не работи (посебно после преинсталирање или ажурирање), вашиот систем можеби претходно хибернирал. Рестартирање на вашиот систем, во тој случај, ќе го реши проблемот.

 • Tor нема да се стартува на Windows кога патеката на папката содржи не-ascii карактери.

 • BitTorrent не е анонимен преку Tor.